Blå Glaucus

Hvad er det så for en fin lille pokemón vi har her? Er det en Watersnuskius? Eller en Nusmigfidus? Eller måske en Holdkæftforhelvede? Nej, nej og nej. Forkert! Der findes nemlig ikke pokemóns. Men man kan nemt blive snydt. Den blå glaucus, eller den blå engel, (Glaucus atlanticus) ligner nemlig en pokemonetos. Den har vinger og ligner noget fra et album fyldt med glansbilleder.

Den har en lille luftbobbel i maven der gør at den altid flyder med maven opad. Den er helt oppustet. Den har et gennemtænkt system hvad angår dens farver – det fungerer nemlig således at den ligner vand når den ses oppefra og himlen når den ses nedefra. Så den er kamufleret. Ligesom hvis du tog regnbuekostume på og gemte dig foran en regnbue, eller hvis du gik klædt i grønt i Irland.

Når den blå glaucus skal have noget at spise, så står menuen bl.a. på lilla stormsnegl og rørgopler – nærmere bestemt dyr som f.eks. den portugisiske orlogsmand. Disse rørgopler har nældeceller (de der celler der brænder dig når du kysser en brandmand) og det udnytter den blå engel på snedig hvis. Den optager disse celler og bruger dem selv til forsvar. Det vil sige at du brænder dig hvis du ikke kan holde dine pilfingre fra den her lille blå lømmel. Faktisk kan du brænde dig ret kraftigt. Den koncentrerer nemlig alt den gift den optager, så den kan lave et ULTRABRÆND hvis du rør den og den ikke kan li’ det. Pludselig fremstår den blå glaucus ikke længere som et nuttet dyr man har lyst til at nusse, men derimod som en brandmandsspiser der selv kan føles som en lille flammekaster mod din hud.

Bortset fra portugisiske orlogsmænd og andre gopler, kan den blå glaucus også finde på at engagere sig i kannibalistisk adfærd. Så hvis den svinger forbi supermarkedet og der ikke lige er rørgople i polypafdelingen, så spiser den bare en af sine artsfæller. Man må håbe den ikke kommer til at hapse sin gamle moster Hanne – ellers får den nemlig ikke nogen julegaver fra hende næste jul.

Ligesom de fleste andre havsnegle er den blå glaucus hermafrodit. Den er både mand og kvinde. Ligesom visse mennesker en sen aften på Berghain.

Når den parrer sig er der tale om krydskorpulering. Og nej, krydskorpulering er ikke bare noget du lige har fundet på nettet mens du var inde og synde – det er også en helt almindelig måde at elske på hvis man er en snegl. Det der sker, er, at begge parter agerer begge køn under parringen. Således finder den ene tissemand den anden tissekone og vice versa. Altså er der ingen der bliver utilfredse og der kan ikke være tale om dominerende kønsroller osv., for begge parter er begge køn samtidig. Og hvis den ene kommer hurtigere end den anden, så er der stadig et igangværende samleje i den anden ende. Alle vinder.

Når de er færdige med at skyde sæd i hinandens skeder tager de hver til sit. Så producerer de begge to deres ægstrenge. De er nu singlefædre og singlemødre samtidigt, og på denne måde har et enkelt samleje altså ført til skabningen af fire udsatte forældreroller fordelt på blot to individer. Desuden kommer de to kuld af unger til at vokse op hver for sig, og det betyder at de ikke kommer til at møde deres søskende. Det er et lykkeligt og tragisk seksuelt scenarie.

1 thought on “Blå Glaucus”

Leave a Comment

Your email address will not be published.