Brillebjørn

Brillebjørnen minder ret meget om en panda – bare i Sydamerikansk udgave. Den spiser også kun ganske lidt kød og tumler mest bare rundt og er en planteædende bjørn med et bemærkelsesværdigt kort ansigt. Den er også god til at klatre i træer, og lige på den front overgår den nok pandaen, der er bedst til at være nuttet, alvorligt klodset og tumlende som ingen andre.

Der findes ikke andre ægte bjørne end brillebjørnen i Sydamerika. Der er nogle fakers og nogle posers, såsom næsebjørnen, der ikke er en bjørn, og snohalebjørnen, der også bare er en prætentiøs halvbjørn, men brillebjørnen er den ægte vare. Den holder altså skansen alene, med sine brilleformede aftegninger om øjnene og lidt over 100 kg på benene. 

Du skal være heldig for at støde på en brillebjørn. Den er godt og grundigt sjælden, og nu efterhånden også ret truet. Ligesom de fleste andre arter, kan den ikke helt holde til, når vi skyder dem alle sammen. Men hvis vi passer på den, skal den dog nok overleve, for brillebjørne er vildt gode til at tilpasse sig. De kan leve i alt fra tågeregnskov i bjerge, til rigtig puha-ej-hvor-er-her-fugtigt-og-varmt-og-myg-over-det-hele-regnskov i Sydamerikas dale og endda på savanne og i nogle slags ørken. Kæmpe vinder.

Leave a Comment

Your email address will not be published.