Bladkamæleon

Bladkamæleoner (slægten Brookesia) er en gruppe af ikke så store øgler. De har et par problemer pga. deres beskedne størrelse; de kan ikke nå rundt om særligt mange grene med deres små hænder (så de må bruge halen som en lille klatrehjælp), og når de klatrer op i træerne om natten for at hvile sig, kan de ikke klatre mere end 10 cm op i dem.

De forskere der arbejder med dem siger det gør dem meget nemme at fange, når altså de har fundet dem. Faktisk sover de her små gutter så tungt, at forskerne siger det var ”ligesom at plukke jordbær” når de skulle indsamle dem.


Man har taget røntgenbilleder af dem og har fundet ud af at de ikke har helt så mange ryghvirvler som de andre kamæleoner, men deres ryg er heller ikke så lang. Som andre kamæleoner kan de også skifte farve, og hvis du skulle støde på en der har fået pletter, betyder det at den er stresset. Måske endda lidt arrig. Ligesom deres slægtninge, kan de også skyde med deres lille miniature-tunge, og man siger at de er et eksempel på grænsen for hvor lille man kan være hvis man gerne vil have komplekse øjne – ligesom de andre dyr.


De her små pølser kan findes i et par små skove på et par små øer nord for Madagaskar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.