Elefantsnabelmusling

Elefantsnabelmuslingen (Panopea generosa) ligner en… elefantsnabel. På engelsk hedder den en ”geoduck”. Det har ikke noget med ænder at gøre, men er derimod højst sandsynligt en klodset engelsk version af det navn det oprindelige stammefolk i Nordamerika gav den. Dette oprindelige navn betød enten ”tissemand” eller ”graver dybt”. Måske er der endda tale om en vovet kombination af begge. Vi har altså, skal vi bruge det engelske navn, tale om en dybt gravende tissemand der vokser som en potteplante på havets bund. Siden koloniseringen af Amerika er sprogbarrieren kun blevet sværere at arbejde med.

Elefantsnabelmuslingen bliver spist i mange lande. I Sydkorea og Japan dypper man dem i chilisauce eller soja og spiser dem rå. Der er øget efterspørgsel på dem, så nu er elefantsnabelmuslings-dyrkning begyndt at være en ting langs Nordamerikas kyster, hvor de er naturligt forekommende. Det man gør er, at plante en musling i en pose med sand. Så står den der, under vandet, ligesom en potteplante der er blevet vandet for meget, indtil den er klar til at blive høstet.

Det er ikke unormalt for en elefantsnabelmusling at blive over 140 år. Man har fundet en der var 168 år gammel. Man spiser dem alligevel. Ville du spise brød der havde ligget i skuffen i 168 år? Måske hemmeligheden bag opbevaringen af virkeligt gammel mad bare er at gemme det i sand.

Det apparat der stikker ud og ligner en snabel er muslingens ånderør. Den graver sig ned i sandet og stikker snablen op som en snorkel. Snablen kan blive over 2 meter lang. Der er masser af muslinger der lever på den måde, men der er ingen af de gravende muslinger der er ligeså stor. Elefantsnabelmuslingen kommer nemlig, i sjældne tilfælde, op og veje over 5 kg.

Den bruges i traditionel kinesisk medicin. I nogle af de mere pseudovidenskabelige af medicinens afkroge går man nemlig ud fra at ting der ligner kropsdele må kunne bruges til at behandle netop de kropsdele. Altså er valnødder gode for hjernen og ingefær er måske godt for dig hvis du har grimme tæer. Elefantsnabelmuslingen er god hvis du har problemer med kønsdelene. Den har nemlig den velsignede egenskab at kunne ligne ekstreme tilfælde af både det mandlige og det kvindelige kønsorgan. Den bliver således et multi-purpose tool; dyrenes svar på en schweizerkniv hvis det klør i skridtet.

Det er en fascinerende ting med traditionel kinesisk medicin at så mange forskellige dyr menes at kunne forbedre potensen. Der er rigeligt med dyr som ligner dillere, og alt der er bare den mindste smule identisk med fallos menes at kunne pumpe blod ned i de asiatiske penisser. Det er en imponerende mønstring af stædighed hvordan de holder fast i antikke placebo-præparater, frem for at prøve det højst succesfulde vestlige gammelmandsfænomen, Hugh Hefners vitaminpille; viagra.

Leave a Comment

Your email address will not be published.