Indisk lilla frø

Den her frø ligner noget der er photoshoppet. Det er den dog ikke – den er bare naturligt grim. Det er en Indisk Lilla Frø (Nasikabatrachus sahyadrensis), en padde der altid smiler fordi den ikke ved den er ved at blive udryddet.

Den blev først officielt opdaget og beskrevet i 2003 og det skyldes at den ligger gravet ned det meste af tiden og slikker termitter i sig med sin lille frøtunge. Den kommer kun op når der er monsun, og der er ingen der gider rende rundt i regnvejr, så den har sjældent været fundet i det ellers tyndtbefolkede Indien. Desuden spiser de lokale stammefolk dens haletudser, og de har gjort et effektivt stykke arbejde med at holde bestanden lille og ustabil.

Sådan en lømmel her er ikke så stor – de voksne bliver ca. 7 cm og hunnerne er tre gange så store som hannerne. Hvis du skulle være så heldig at støde på en når du render rundt oppe i Sahyadri-bjergene i det sydvestlige Indien, så kan du lige prøve at kaste et par af de brødkrummer du altid har i lommen ned til den og se om den vil spise dem, eller om den kun er til termitter. Vi skal helst prøve ikke at spise for meget kød nu hvor der er lidt vrøvl med klimaet. Og sådan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.