Mink

”Mink (Neovison vison).”

”Ja?”

”Ikke noget. Skulle bare smage på dit navn. Det ligger godt i munden.”

”Fair.”

”Mmmmmink.”

”Hva så?”

”Det samme. Skulle bare give det en smager.”

”All right.”

”Hey mink?”

”Hva nu?!”

“Hvad ville du sige til hvis vi tog dig og din familie og puttede jer ind i bittesmå bure og fodrede jer med affald fra fisk og slagteri og slog jer ihjel for at folk kunne rende rundt med jeres pels?”

”Det ville jeg synes var rigtigt nederen.”

”Okay .. Det kan godt være vi lige skal have en snak.”

”Hva da? Du har vel ikke tænkt dig at gøre det?”

”At producere 17 mio skind hvert år og behandle jer så dårligt at det sætter en fed streg under DKs status som et land med skidne dyrevelfærdslove?”

”Ja?”

”Jo. Det er planen. Eller. Vent. Nå jo! Det er sådan det allerede er!”

”Åhhh neeeeeej!”

”Åh jo. Du må forstå at det er virkeligt vigtigt at Danmark producerer pels, ellers kommer rige folk i Kina til at fryse.”

”Kan de ikke bare gå med fleece?”

”Nej. Din idiot. Det ikke dyrt.”

”Øv øv. Kan vi ikke gøre ligesom Østrig, Storbritannien, Kroatien, Tjekkiet, Norge, Tyskland, Schweiz, Holland eller Californien og gøre minkavl ulovligt, eller sætte strammere krav til dyrevelfærd så det ikke kan betale sig?”

”Er du helt dum? Selvfølgelig ikke.”

”Kan vi ikke bare skære lidt ned? Gucci, Burberry, Versace, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger og en række andre toneangivende brands nægter at bruge pels længere – de siger det er dyremishandling og at det ikke er fremtiden. Skal vi ikke omstille os?”

”Brands og italienske ord og bla bla bla. De er jo ikke KINA!”

”Du er dum.”

”Sådan skal du ikke snakke til mig. Sig undskyld til den tidligere statsminister! SIG UNDSKYLD TIL LARS!”

”Hold nu kæft. Er det ikke tid til forandring? Vi lever ikke i 1970.”

”Du forstår det ikke. Hvis vi afskaffede pelsindustrien og konventionelt landbrug og svineavl fra Danmark ville vi hverken have forurenet grundvand, dyremishandling i stor skala, latterligt små nationalparker eller verdens førsteplads som opdyrket land uden natur – hvad i alverden ville Danmark så være! Et grønt foregangsland midt i en biodiversitetskrise? Styr dig! Vi må holde fast i vores identitet.”

”Modtaget. Det giver mening. Undskyld jeg sagde dig imod. Selvfølgelig skal landmændene bestemme over Danmarks natur. Det er jo ikke fordi mange af dem er en flok underuddannede pløjeministre der får deres forståelse af biodiversitet fra et så miljøpolitisk tilbagestående medie som Jyllandsposten. Kan vi ikke også give endnu mere magt til Flemming Fuglede Jørgensen?”

”Jo. Klart. Men så må du gøre det. Tør ikke være i nærheden af ham. Han er i en tæt pagt med djævlen. Rygterne siger at blender en babygris hver eneste morgen og drikker den som en smoothie.”

”Det er ikke rygter. Jeg snakker med ham, din tøsedreng. Farvel.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.