Myrepindsvin

”Fader vor, nu har du allerede fucket op med troldsmør, så kan vi ikke også lave et myrepindsvin?”
Myrepindsvinene (familien Tachyglossidae) er nogen pattedyr der, ligesom næbdyret, lægger æg. De giver også mælk, men har ingen brystvorter. De har bare to små huller. Når ungerne klækkes kaldes de ”puggles”. Myrepindsvinene er desuden karakteriseret ved at have fire penishoveder, hvoraf de bruger to af gangen, som var det små tissemandshold. De har modhager op og ned ad penis.

Når de skal parre sig laver hannerne en kø efter hunnerne, med den yngste han bagerst. Så følger de efter hende og prøver at parre sig med hende på skift. Det kaldes ”togsystemet”.


Selvfølgelig har man også forsket i myrepindsvinenes søvn, og man har fundet ud af at de kun går ind i REM-søvn ved 25°C – ikke ved hverken 15°C eller 28°C. Myrepindsvinene er i øvrigt alle sammen truede, og det er jo vigtigt når man skal redde truede dyr, at man ved, ved hvilke temperaturer de drømmer mest.

En meget lille del af deres hjerne er udgjort af neocortex (delen af hjernen forbundet med højere funktioner – alt det der dør når man bliver en zombie) og fordi de er dumme er de meget stress-resistente. Denne afslappethed gør at de kan blive gamle – op til 50 år. De spiser myrer og termitter og lever i al deres underlighed på et par øer nord for Australien.

1 thought on “Myrepindsvin”

  1. Pingback: Næbdyr – Den Dyriske Time

Leave a Comment

Your email address will not be published.