Østlig smaragd-elysia

”Hej, jeg vil gerne lave en bestilling på et 5 cm langt bløddyr der lever under vand og har vinger som det kan vikle om sig som en morgenkåbe. Den må også meget gerne kunne lave fotosyntese (ligesom planterne) med kloroplaster den gemmer nede i maven, som den har fået fra de alger den spiser og som gør den bliver helt grøn. Kan vi i øvrigt gøre sådan at den kryds-kopulerer, hvor alle individer har begge køn og udvikler æg og sæd på samme tid?”

Når det her bløddyr parrer sig, parrer handelen hos den ene sig med hundelen hos den anden og vice versa – samtidigt! WHAT! Det er altså en hunhan, et ultra-svensk dyr. Desuden har den gener som opretholder funktionen af de kloroplaster den stjæler fra sin føde – det er med andre ord et dyr der er halvvejs på vej til at være en plante og kan leve næsten udelukkende på energi fra solen.

Man kan finde de her små arrogante banditter langt Nordamerikas vestkyst på lavt vand, hvor de ligger og er evolutionært overlegne i solen. Den hedder Eastern Emerald Elysia (Elysia chlorotica).

Leave a Comment

Your email address will not be published.