Panter

En sort panter er en hvilken som helst melanistisk stor kat (Panthera sp.). At den er melanistisk vil sige at den producerer store mængder melanin, som er mørkt pigment. I næsten 100% af tilfældene er pantere leoparder (Panthera pardus) eller jaguarer (Panthera onca). Det vil sige at den sorte panter ikke er sin egen art, men bare er en leopard eller en jaguar med aktive melanocytter (de celler der producerer melanin). Er pantere så dummere end de resterende katte? Nej. De er fuldstændigt almindelige på det plan, og hvis du var blind ville du faktisk ikke vide om der var tale om en panter eller en gulplettet leopard – medmindre du naturligvis var sammen med en person der kunne se, som så fortalte dig det..

Anyways, hvis du nogensinde møder en storvildtsjager, så må du gerne give vedkommende en flad. Hvis du nogensinde møder en storvildtsjager der vil jage sorte pantere fremfor gulplettede leoparder, så giv vedkommende endnu en flad. Hvis han ydermere påstår at den sorte farve gør pantere mindre værd end de resterende katte, så spark ham ned fra hans jagttårn og tag hans riffel. Melanin er pigment og det påvirker intet andet end hud og hår – om så vi snakker leoparder eller mennesker. Hvis du, helt ærligt, i 2020 laver en kobling mellem personlighed og melanin, så er du tilbagestående nok til at kunne opgradere din intelligens ved at læse Se & Hør.

Hvis du finder pantere I Sydamerika er der kun tale om jaguarer, da der ikke findes leoparder i den del af verden, og det modsatte gør sig gældende i Afrika og Asien, hvor det er forskellige underarter af leoparder der pølser rundt og er lidt farlige hvis du ligner et lille vildsvin, ligesom Martin Henriksen. Ej. Leoparder kan faktisk, i al alvor, godt være farlige hvis du kommer tæt på dem. I Indien har de f.eks. haft en del leopard-menneske-konflikt, og leoparder har dræbt 10.000+ mennesker i Indien siden 1875. Jaguarer dræber derimod næsten aldrig mennesker. Om så du dedikerede hele dit liv til at blive dræbt af en vild jaguar ville du faktisk nok ikke have held med dit uheld, medmindre du var ægte provokerende.

2 thoughts on “Panter”

  1. Hvis nogen nogensinde møder en storvildtsjager, så synes jeg, at de skal sparke ham ned fra hans jagttårn og tage hans riffel; uanset hans syn på melanin!

    Idioter til side – tak for god læsning. Jeg anede ikke, at panteren ikke er en selvstændig art.

    1. Jeg synes også det er komplet skudt i hoved at jage dyr på den måde bare for et skind eller elefant stødtænder, som jo er lavet af det samme som deres eget hår☝️

Leave a Comment

Your email address will not be published.