Sort søhare

”Du ligner følelsen af tømmermænd.”

”Føles det som en stor sort klat?”

”På en måde.”

”Hvordan det?”

”Det føles lidt som om din krop har givet op. Og så føles det sådan lidt, ”åh nej, hvad har jeg dog lavet.”

”Det kender jeg ikke. Os bløddyr drikker ikke så meget.”

”Det kunne jeg forestille mig. Dit liv er vel lidt anderledes?”

”Det er det. Det er ret stille og roligt. Jeg slimer mig bare frem og spiser lidt hvad jeg kan finde på havbunden.”

”Har du nogle hobbyer?”

”Ikke en eneste.”

”Klart svar. Tak for det.”

”Jeg kan godt lide at høre musik.”

”Virkelig?”

”Mmh.”

”Hvad hører du?”

”Bach.”

”Seriøst?”

”Nej sgu da. Jeg er en snegl.”

”Sørens. Du fik mig.”

”Du er nem.”

”Ja. Øv. Vil du med ud drikke en øl en dag?”

”Nej tak. Vil hellere finde mig en worthy opponent.”

”Hold da op.”

”Nej. Adieu.”

”Au resovorior.”

”?”

Ofte når vi finder nye dyr, så har vi allerede fundet nogle der ligner dem lidt. Tit er det dyr i vandet der bliver opkaldt efter dyr på land. Tænk bare på søhesten, tigerrejen, vampyrblæksprutten eller narhvalen (der er opkaldt efter Bjørn Lomborg). Dagens dyr er den sorte søhare (Applysia vaccaria) – den største nøgensnegl i verden. Den ligner et forsigtigt olieudslip.

Den kan komme helt op og veje næsten 14 kg og være op til en meter lang. Grunden til at den er sort er at den får en masse pigmenter fra det mørke tang den spiser. Den er nemlig meget 2020 og er helt veganer. Desuden gør dens betragtelige størrelse at der er få dyr der giver sig i kast med at spise den. Ligesom mega burger fra Den Sorte Gryde er søharen simpelthen for stor til at rovdyrene kan overskue det. Det hjælper måske også lidt at den er giftig, ligesom sandheden hvis du er lobbyist for den fossile brændstofsektor.

Den sorte søhare er hermafrodit og har begge kønsorganer aktive på samme tid. Således skal det afgøres parret imellem hvem der er han og hvem der er hun når to søharer skal til at være romantiske. De har en tommelfingerregel om, at den største af dem er hunnen. Den mindste af dem agerer så han og kan ejakulere og ikke bekymre sig videre om sit afkom. Disse søharer kan dog sagtens forelske sig i endnu en partner på dagen, og skulle det ske at en søhare der før var han nu er den største i en ny interaktion, så bliver denne tidligere bekymringsløst spermende hermafrodit-han pludselig til en kommende mor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.