Vampyrnatsværmer

”Jeg er ikke en blomst min ven.”

”Det ved jeg godt.”

”Hvorfor suger du så på mig?”

”Fordi du er bedre end blomster.”

”Det er sgu romantisk.”

”Jeg drikker dig.”

”Det underligt.”

”Men altså. Jeg drikker dig fordi jeg skal være far.”

”Er din kæreste gravid?”

”Nej, men det bliver hun.”

”Fair, men jeg forstår ikke hvad du skal bruge mit blod til.”

”Jeg giver min kæreste lidt af næringsstofferne fra dit blod når vi mødes i sovekammeret, og så giver hun det videre til vores kommende børn.”

”What! Har natsværmere et sovekammer!?”

”Ork ja man. Vi har det hele.”

”Hvor er det vildt. Hvorfor har jeg aldrig set et sommerfuglehus?”

”Det har du også. Det kaldes en busk.”

”Det er lidt noget andet end en villa i Klampenborg, hva! Lol!”

”Hvad?”

”Ligemeget.”

Vampyrnatsværmeren suger blod. Det er kun hannerne der gør det. De gør det for at få salt og næringsstoffer, hvilke de så overfører til hunnerne under parringen. Så har hun alt hvad hun skal bruge for at lave nogle sunde unger. Faktisk er det ret fordelagtigt at suge blod på denne måde for at give næring til sine unger. De hanner der suger blod, får nemlig det sundeste afkom. Dette afkom vil så videreføre fars gener, og opførsel, og være nogle små vampyrer. Man skulle ellers ikke have troet at de, eller så uskyldige, natsværmere ville suge blod, men der kan man bare se – naturen er fuld af overraskelser og blod er fyldt med næring. Når hunnen skal tiltrække hannen, udskiller hun nogle feromoner hannerne kan opfange med antennerne. Hannerne er så sensitive at de kan opfange feromon der vejer 0,000000001 g. Nogle menneskehanner kan også lugte om pigerne har parfume på, så vi er ikke helt tabt.

Da man skulle undersøge vampyrnatsværmerens blodssugende adfærd, lavede man nogle forsøg i Rusland. Her undersøgte man om individer der sad på menneskehænder ville grave snablen ned under huden og begynde at suge blod. Det gjorde de så! Dette fænomen kaldes ”mud-puddling ( eller mudder-pøling på dansk)” og ses oftest blandt sommerfugle og natsværmere når de mødes ved mudder, råddent materiale eller i det hele taget noget der ikke bare er lækre friske frugter eller blomster, og begynder at drikke dette for at få et tilskud til deres almindelige diæt. Om end det virker lidt klamt, så er der ofte en masse næring i rådne ting. Det er også derfor svenskerne spiser surströmning.

Vampyrnatsværmeren er pt. i gang med at udbrede sig vestover. Man er begyndt at finde den i både Finland og Sverige, og mon ikke snart vi begynder at se den i Danmark. Hvis man støder på den, skal man ikke være bange – de er nemlig ikke farlige. De spreder heller ikke nogen sygdomme, så vidt man ved. Faktisk er det bare en helt almindelig natsværmer der godt kan lide et tilskud til sin vegetariske diæt. Ligesom fleksitarer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.